Tilaa lentokenttäkuljetus

Helsinki-Vantaan lentokenttä – huomioi nämä muutokset, kun tilaat lentokenttäkuljetusta

Lomalle lähdössä, mutta takaraivossa jyskyttää arkiset huolet, kuten miten saapua sulavasti lentoasemalle?


Muistuuko mieleen viime kesän parkkipaikkahuolet Helsinki-Vantaalla?


Taksilla saavut Helsinki-Vantaan lentokentälle ongelmitta niin lomailijana kuin työmatkalaisena.


Kokosimme oheen pari vinkkiä tiedonjanoisille matkustajille, jotka haluavat tutustua vilkkaan lentoaseman sielunelämään ja ajankohtaisiin juttuihin, sekä varmistaa ketterä lähtö ja saapuminen kohteeseen.


Miten muutokset Helsinki-Vantaan lentokentällä vaikuttavat matkaasi?

Helsinki-Vantaan lentokentällä, Terminaalissa 2, tehdään tällä hetkellä mittavia muutoksia. Lentoaseman laajennustyöt vaikuttavat kulkemiseen pitkän tovin, sillä vuonna 2019 alkaneen urakan päätöspäivä siintää vasta vuodessa 2021. Sitä ennen kannattaa huomioida pari matkantekoon liittyvää juttua. Tärkein niistä on, että varaat lentokentän edustalle riittävästi aikaa.


Kaikkien laajennustöiden arvioidaan olevan valmiita vuoden 2022 aikana.


Omalla autolla

Laajennuksen alta kaksi pysäköintihallia on purettu, joten parkkipaikatkaan eivät ole aivan entisellänsä. Patikkamatkaa tulee jonkin verran, sillä aivan terminaalin läheisyyteen ei enää ole mahdollista parkkeerata. Myös pysäköinnin ennakkovarausta suositellaan.


Bussilla

Tällä hetkellä uusi bussiasema sijaitsee noin sadan metrin päästä Terminaali 2:sta (Terminaali 1:sen laiturit ovat entisellään). Hyvä opastus jalankulkijoille pyrkii sujuvoittamaan liikennettä, mutta taksin ennakkotilaus varmistaa edelleen stressittömän tavan saapua lentokentälle.


Junalla

Huomioithan, että myös Pasilan asemalla tehdään mittavia uudistuksia.


Taksilla

Tämä on kaikkein vaivattomin tapa saapua Helsinki-Vantaan lentokentälle. Myös lentokentältä poistuminen sujuu helposti takseillamme.


Ennakkoon tilattu taksisi sijaitsee Terminaali 1:sen edessä, tai vastaavasti Terminaali 2:sen pohjakerroksessa. T2:sen pohjakerrokseen suunnistat liukuportailla tai hissillä.


Taksiennakkoon.fi ilmoittaa asiakkaalle heidän koneen laskeuduttua joko soittamalla tai viestillä heille varatun taksin ja myös tarvittaessa, miten parhaiten löytää taksille.


Vilkas lentokenttä – varaa siis riittävästi aikaa!

Helsinki-Vantaa on vilkas lentokenttä ilman laajennustöitäkin, mutta erityisesti nyt kannattaa kiinnittää huomiota ajankäyttöön. Ota taksi lentokentälle, ja olet ajoissa, sillä lentokone ei odota.


Jos jostain matkantekoon kuluvaa aikaa voi vähentää, on taksin tilaaminen yksinkertaisinta tapa tiivistää aikaa. Taksilla saavut nopeasti paikan päälle, ja kulkuvalmisteluihin kuluu selkeästi vähemmän aikaa. Hyödynnä ylimääräinen aika vaikka nukkumalla hitusen verran pidempään!


Helsinki-Vantaan lentokenttä:

  • 90 % Suomen kansainvälisestä lentoliikenteestä
  • 18 kilometriä Helsingin keskustasta
  • Pohjois-Euroopan solmukohta Aasian liikenteelle
  • Matkustajamäärät (2018) lähes 21 miljoonaa!

Vinkkimme paluumatkalle!

Raskas lento takana, ja kotimatka häämöttää viimein.


Tilatessasi taksin ennakkoon myös paluumatkalle, on kotiinpaluu hitusen nopeampaa ja mukavampaan pitkän taipaleen jälkeen.


Loman tai työpäivän päätteeksi asiakaspalveluhenkinen taksikuski tekee mukavan pisteen reissullesi.